Aangenaam

Nathalie Veldhuizen-Wagemaker, deskundige infectiepreventie


VAKKUNDIGSinds december 2023 ben ik werkzaam als zelfstandig deskundige infectiepreventie. Een prachtig vak, waarbij ik mijn passie voor beleidsontwikkeling, het geven van training, het werken in de (langdurige) zorg en facilitaire onderwerpen kan combineren. 


De afgelopen jaren heb ik binnen een topklinisch ziekenhuis veel kennis en ervaring mogen opdoen als deskundige infectiepreventie. In deze jaren heb ik mij, naast de basistaken van een deskundige infectiepreventie voornamelijk bezig gehouden met:


  • training en advies in de VVT-sector en revalidatiezorg;
  • training en advies binnen het facilitair bedrijf van het ziekenhuis (schoonmaak / logistiek);
  • het herzien van het desinfectiebeleid en het voorzitterschap van de desinfectiecommissie;
  • het opstellen van beleid rondom corona als lid van het ziekenhuisbrede kernteam corona;
  • het leidinggeven aan het infectiepreventieteam binnen het ziekenhuis (gedurende 2 jaar)


Ik ben geaccrediteerd als deskundige infectiepreventie en lid van de beroepsvereniging VHIG. Ontwikkelingen en vakliteratuur binnen mijn vakgebied houd ik actief bij. Daarnaast neem ik in mijn werk mijn ervaringen vanuit mijn verpleegkundige - en zorgmanagement achtergrond mee. PRAKTISCH


Door mijn brede ervaring in de gezondheidszorg ben ik in staat om verder te kijken dan het infectiepreventiebeleid en het geven van basisscholingen alleen. Zo kan ik, indien gewenst, aan de slag met het coachen van teams, infectiepreventie in een organisatie positioneren en werken aan een aanspreek- of leercultuur. 


Creativiteit in mijn vak vind ik belangrijk. Ik hou ervan om mensen te prikkelen en praktisch aan de slag te gaan. Mijn kracht hierbij is dat ik in basis vanuit de samenwerking werk en veel aandacht besteed aan communicatie. Ik vind het een uitdaging om soms net even buiten die gebaande paden te wandelen. Het begeleiden van uitbraken of meedenken over (zorg)innovaties of initiatieven om de zorg te verduurzamen doe ik dan ook graag. Benieuwd of ik iets voor uw organisatie kan betekenen? 

Neem vrijblijvend contact met mij op!